ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΕΠΤΙΚΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ

28ο  Πανελλήνιο Χειρουργικό Συνέδριο 21-24 Νοεμβρίου 2012
Συμμετοχή της ΕΛΕΧΕΠ στο 28ο  Πανελλήνιο Χειρουργικό Συνέδριο 21-24 Νοεμβρίου 2012, Ξενοδοχείο Hilton

----------------------------------------------------------------------------------------------------

10H ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΗΠΑΤΟΣ-ΧΟΛΗΦΟΡΩΝ-ΠΑΓΚΡΕΑΤΟΣ
Αλεξανδρούπολη, 14-15 Μαΐου 2010
Ξενοδοχείο, Thraki Palace

----------------------------------------------------------------------------------------------------

4o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΕΠΤΙΚΟΥ

Ξενοδοχείο Hilton Αθήνα, 11-13 Ιουνίου 2010

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή ως Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Πεπτικού (ΕΛΕΧΕΠ) να σας ανακοινώσω την οργάνωση του 4ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΕΠΤΙΚΟΥ από τις 11 έως τις 13 Ιουνίου 2010, στην Αθήνα στο ξενοδοχείο «HILTON ATHENS».

Το συνέδριο, η κορυφαία επιστημονική και εκπαιδευτική συνάντηση της εταιρείας μας, έρχεται να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο μια σειρά άκρως επιτυχημένων εκπαιδευτικών συναντήσεων κατά την προηγούμενη διετία. Ευελπιστούμε να έχει την ανάλογη επιτυχία και την ανάλογη ενθουσιώδη ανταπόκριση από τα μέλη μας και όχι μόνο. Το συνέδριο θα ξεκινήσει με ένα Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο πάνω στα νεότερα δεδομένα του καρκίνου του στομάχου. Στη συνέχεια σε Στρογγυλά Τραπέζια θα συζητηθούν τρέχοντα επιστημονικά ζητήματα όπως σύγχρονες απόψεις για την αντιμετώπιση της εκκολπωματίτιδας και των καλοήθων νεοπλασμάτων του ήπατος και το συνέδριο θα κλείσει με ένα Mini Συμπόσιο που θα διαπραγματευτεί τη νέα τεκμηριωμένη τάση των πρωτοκόλλων ταχείας αναρρώσεως στην χειρουργική του παχέος εντέρου.

Επίσης στο συνέδριο θα γίνονται δεκτές εργασίες ως ελεύθερες προφορικές ανακοινώσεις και ως αναρτημένες ανακοινώσεις (posters). Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αυτών θα είναι η 17η Μαΐου 2010.

Παρακαλούμε να επισκέπτεστε συχνά το website της Εταιρείας μας (www.hsdsurgery.com) για ενημέρωση.
Η συμμετοχή όλων σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη χαρά και τιμή καθώς και ηθική ικανοποίηση για την εκπαιδευτική προσπάθεια της εταιρείας μας.

Σας περιμένουμε όλους.
Με τιμή,

Ο Πρόεδρος της ΕΛΕΧΕΠ

Dr. Χρήστος Δερβένης, MD, PhD, FRCS, FACS


------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΝΟΣΟΓΟΝΟΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ – ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΑΡΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Οργάνωση: Ε. Ξυνός, Αναπληρωτής Καθηγητής  Χειρουργικής
Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ), 19-20 Φεβρουαρίου 2010
Η νοσογόνος παχυσαρκία συνεπάγεται μεταβολικές, αναπνευστικές, καρδιαγγειακές και ψυχολογικές διαταραχές, οι οποίες οφείλουν να διερευνηθούν για την κατάλληλη προετοιμασία του παχυσάρκου ασθενούς πριν την βαριατρική επέμβαση. Μετά την συζήτηση των ανωτέρω ακολουθεί η αναφορά στην τεχνική περιγραφή,  στις ενδείξεις, στους  μηχανισμούς δράσεως, στην νοσηρότητα και στην αποτελεσματικότητα των διαφόρων βαριατρικών επεμβάσεων. Τέλος, θα συζητηθεί η επίπτωση των βαριατρικών επεμβάσεων στις νόσους τις οποίες προκαλεί η παχυσαρκία και η αναγκαιότητα ασκήσεως της βαριατρικής σε εξειδικευμένα κέντρα.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΚΑΛΟΗΘΕΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΟΡΘΟΠΡΩΚΤΟΥ
Οργάνωση: Γ. Μπασδάνης, Καθηγητής  Χειρουργικής
Βόλος, 4-6 Δεκεμβρίου 2009
Κατ’ αρχήν, η θεματολογία της ημερίδας περιλαμβάνει την συγκριτική αποτίμηση της αποτελεσματικότητας των διαφόρων κλασικών και νεοτέρων εγχειρητικών τεχνικών στην θεραπεία της αιμορροϊδοπαθείας του πρωκτού και την θεραπεία των περιπρωκτικών και περινεϊκών συριγγίων. Ακολούθως, θα συζητηθούν η αιτιολογία, παθοφυσιολογία, διαγνωστική προσέγγιση και θεραπεία της ακρατείας των κοπράνων και της αποφρακτικής δυσχεσίας.


------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΣ

Οργάνωση: Ε. Χατζηθεόκλητος, Χειρουργός
Καβάλα, 5 Σεπτεμβρίου 2009
Η συνάντηση θα διαπραγματευθεί την αιτιολογία, την παθοφυσιολογία, την διάγνωση και την αντιμετώπιση των σημαντικοτέρων επιπλοκών της χειρουργικής της κοιλίας. Συγκεκριμένως, θα συζητηθούν οι επιπλοκές της χειρουργικής του στομάχου, του ήπατος, των χοληφόρων, του παγκρέατος, του λεπτού και παχέος εντέρου και του ορθού. Ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στην πρόληψη και αντιμετώπιση της αναστομωτικής διαφυγής.


------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ
Οργάνωση: Ε. Τσιμογιάννης, Χειρουργός
Λευκάδα, 2 Μαΐου 2009
Στην ημερίδα θα συζητηθούν ο προεγχειρητικός έλεγχος και η σταδιοποίηση του καρκίνου του παχέος εντέρου, οι εγχειρητικές τεχνικές της ανοικτής και λαπαροσκοπικής κολεκτομής για καρκίνο, καθώς και οι ενδείξεις και η αποτελεσματικότητα των ποικίλων σχημάτων επικουρικής θεραπείας. Θα ακολουθήσει ιδιαίτερη αναφορά στις μορφές του κληρονομικού καρκίνου του παχέος εντέρου. Τέλος, θα συζητηθεί η επίδραση των διαφορετικών προσπελάσεων στην ανοσολογική απάντηση  του ασθενούς.